Breng vanaf 4 oktober 2021 je stem uit!

We doen weer mee met de Rabo clubactie. Stem jij ook op Taxandria? Kijk op deze site en stem meteen. 

Hilverbode week 13 2020

Hilverbode week 13 2020

Hilverbode week 6 2020

Hilverbode week 6 2020

Hilverbode week 3 2020

Hilverbode week 3 2020

Hilverbode week 51

Hilverbode week 51

Hilverbode week 50

Hilverbode week 50

Hilverbode week 45

Hilverbode week 45

Hilverbode week 44

Hilverbode week 44

Hilverbode week 43

Hilverbode week 43

Jessica van Noort wint bronzen medaille op NK

Op zaterdag 24 augustus 2019 vond in het zonovergoten Ermelo het Nederlands Kampioenschap dressuur plaats. Dit evenement wordt de Hippiade genoemd.

Tijdens de selecties en het regionaal kampioenschap die afgelopen maanden zijn gehouden, hebben 4 ruiters van ponyclub Taxandria zich uiteindelijk weten te plaatsen voor de Hippiade.

Floor Ebbens mocht starten met haar prachtige pony Vitus in de klasse Z1, categorie DE. Ze reden samen een strakke proef in een heel sterk deelnemersveld. Floor wist met 64,167% een mooie 8e plek te veroveren.

Lisanne Backbier wist zich eveneens op de 8e plek te plaatsen met de topper Devon Dh. Zij reden in de klasse L2, categorie AB naar een mooie score van 62,722%. Een vette winstpunt en een mooie herinnering rijker.

Flo van Halteren mocht voor de eerste keer naar de Hippiade en reed met Devon naar een 13e plek in een groot deelnemersveld (32 in deze rubriek) in de klasse B, categorie AB. Flo en Devon sleepten hiermee 2 winstpunten binnen!

Voor Jessica van Noort en “haar” lieve Vick was het een speciale dag: zij kwamen voor de laatste keer als combinatie uit in de ring in de klasse L2, categorie C. Met een score van 67,056% haalde ze niet alleen 2 winstpunten maar gingen ze er ook met de bronzen medaille vandoor! Een mooie afsluiting van een mooi tijdperk. 

Jessica en Vick

Jessica en Vick

Lisanne Backbier Brabants Kampioen met Devon DH!

De dag voor het kampioenschap werd er noodweer afgekondigd voor zaterdag 20 juli. Code geel en oranje kwamen voorbij, het zou gaan hozen en spoken en buitenevenementen konden beter vermeden worden. Met meer dan 600 deelnemers was dit niet het beste scenario voor de organisatie van het Brabants Kampioenschap.

De dag is uiteindelijk stralend verlopen! Er zijn hooguit 17 regendruppels gevallen, de sfeer was opperbest en de ruiters reden als nooit tevoren. De resultaten liegen er dan ook niet om.

In totaal hebben 10 meiden en een viertal van ponyclub Taxandria zich geplaatst voor het BK, samen goed voor 16 starts in dressuur en springen samen.

Lisanne Backbier startte maar liefst drie keer. Twee keer dressuur en 1 keer springen. In de rubriek B-C heeft zij met Casper een nette 6e plaats behaald. Met B-pony Devon DH won ze brons met springen in de klasse B én werd ze Brabants Kampioen in de dressuurklasse L2! Dankzij deze mooie prestatie mag ze op zaterdag 24 augustus starten op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.

Maar er zijn nóg 4 Taxandria-ruiters die zich geplaatst hebben voor het NK. Na wat tegenslag in de voorbereiding reed Floor Bogaers met haar Igor naar een derde plaats in de rubriek C-Z1. Floor Ebbens ging ook met een bronzen medaille aan de haal samen met haar krachtige pony Vitus in de rubriek D-Z1. Voor haar mooie proef met trouwe pony Vick mocht ook Jessica van Noort een bronzen medaille mee naar huis nemen, Flo van Halteren, die dit seizoen haar eerste wedstrijden reed, behaalde een zeer knappe vierde plaats met de altijd hardwerkende pony Devon DH in de categorie B-B. Floor, Lisanne, Flo, Jessica en Floor gaan in Ermelo hun beste beentje voorzetten.

De andere Diessense starters vielen helaas net buiten de afvaardiging, maar haalden allemaal mooie winstpunten Maar zoals debutante Medde Aarts zegt: “Na zo een korte tijd rijden op Jarno en dan op het Brabants Kampioenschap te mogen rijden had ik drie maanden geleden nooit gedacht. Het is een super ervaring!”. Deze woorden worden door alle ruiters zeker gedeeld.

Elders in het land, in Sevenum, nam Taxandria-lid Manoek Linsen deel aan de Divoza-cup voor jonge dressuurpony’s. Met haar zesjarige D-pony Jacco won zij deze selectiewedstrijd en verzekerde zichzelf daarmee van een startkaart voor de finale in deze competitie. Deze finale wordt op 17 augustus in Kootwijk gereden.

Op zondag 21 juli werden, eveneens onder een mooie zomerzon, de Brabants Kampioenschappen voor de paarden verreden. Taxandria-lid Mariëlle Oomen reed met haar prachtige Jillz in de Z1 naar een 5e plaats na overkamping en is daarmee ook geplaatst voor het NK.

Floor Ebbens met Vitus
Floor Bogaers met Igor
Jessica van Noort
Lisanne Backbier Brabants Kampioen
Flo van Halteren met Devon Dh

Springruiters Taxandria afgevaardigd naar Brabantse Kampioenschappen

Binnen Ponyclub Taxandria groeit het enthousiasme voor het springen. Instructeur Chris Daems daagt de ruiters wekelijks uit met creatieve oefeningen en parcoursen.

Een aantal amazones heeft afgelopen winter de stap gewaagd naar de wedstrijdring – en met succes! Dit zomerseizoen voegde ook Floor Bogaers zich, na een korte afwezigheid, weer bij de club. In april startte ook voor de springruiters van ponyclub Taxandria het zomerseizoen en daarmee een reeks selectiewedstrijden, waarvan de laatste op 22 juni in Boxtel plaatsvond.

Tijdens de selectiewedstrijden wist Lisanne Backbier zich met de ervaren Devon te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen.

Ook Noor Pasveer stuurde haar behendige pony Elite vaardig over de hindernissen en stelde zo plaatsing zeker.

Floor Bogaers werd met haar razendsnelle Igor zelfs in Boxtel gehuldigd als reservekampioen van Kring Hart van Brabant voor dit seizoen; ook zij mag dus zeker starten op het kampioenschap.

De Brabantse Kampioenschappen worden op zaterdag 20 juli gehouden in Zijtaart. Degenen die in Zijtaart goed weten te scoren, maken voor eind augustus kans op een startplaats voor de Hippiade (de Nederlandse Kampioenschappen) in Ermelo.

Floor Bogaers werd deze zomer reservekampioen kring Hart van Brabant
Noor Pasveer reed haar Breaffy Elite naar de prijzen

Taxandria goed vertegenwoordigd tijdens Brabantse Kampioenschappen

De laatste selectiewedstrijden zijn gereden en gestreden. Zondag 23 juni was Velddriel het strijdtoneel voor de dressuur en op zaterdag 29 juni was het in Nuland te doen.

De laatste selectiewedstrijd is tevens bepalend voor het kringkampioenschap.

Het waren wederom hete zomerdagen in zowel Velddriel als in Nuland. Het kon de fanatieke ruiters van Ponyclub Taxandria echter niet deren. Ze hebben samen met hun trouwe pony’s hun beste beentje voorgezet en gingen voor het beste resultaat. Dat ze daarbij onderling veel lol hebben helpt daar zeker aan bij.

Degene die de laatste selectiewedstrijd het minst aantal punten heeft én de wedstrijd uitgereden heeft, wordt kringkampioen in de gereden rubriek. Dit jaar zijn Lisanne Backbier met Devon en Jessica van Noort met Vick kampioen in hun rubriek in de kring Hart van Brabant.

Van de vijf gereden selecties tellen de drie beste mee. Per rubriek wordt het aantal afgevaardigden vastgesteld.

Vanuit ponyclub Taxandria mogen de volgende ruiters starten op de Brabants Kampioenschappen:

Flo van Halteren met Devon Dh in de rubriek AB-B

Floor Bogaers met Milton in de rubriek D-B én met Igor in de rubriek C-Z1

Floor Ebbens met Vitus in de rubriek D-Z1

Imke Reijrink met Ragazzio in de rubriek DE-M1

Jessica van Noort met Vick in de rubriek C-L2

Lisanne Backbier met Casper in de rubriek C-B én met Devon Dh in de rubriek AB-L2

Manouk Reijrink met Daantje P. in de rubriek DE-L2

Medde Aarts met Jarno in de rubriek C-B

Mila Backbier met Casper in de rubriek C-M1

Nadine van Amelsfoort met Santos in de rubriek DE-M1

En ook beide viertallen hebben zich geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen. Dit kampioenschap vindt plaats op zaterdag 20 juli in Zijtaart.

Lisanne kringkampioen AB-L2
Jessica kringkampioen C-L2

Wederom succesvolle selectiewedstrijden voor ponyclub Taxandria uit Diessen

In het weekend van 25/26 mei en op zondag 2 juni zijn de ruiters van ponyclub Taxandria uit Diessen weer aan de start gekomen van respectievelijk de 2e en 3e selectiewedstrijd voor dressuur in strijd om het kringkampioenschap en om een felbegeerde plaatsing voor de Brabants Kampioenschappen te bemachtigen.

Op 25 en 26 mei werden de selecties over twee dagen gereden voor de pony’s in Gemonde. In Rosmalen werden de pony’s met hun ruiters op zondag 2 juni ingedeeld. Tegelijkertijd vond ook de selectie voor het springen plaats. Onder de bloedhete zon hebben de deelnemers weer fantastische resultaten neergezet!

Lisanne Backbier haalde zelfs twee keer een 1e prijs binnen; een keer met Devon DH tijdens de individuele dressuur in de klasse AB-L2 en ook nog met de selectie springen waren zij de beste. Na drie gereden wedstrijden staat zij bovenaan in het klassement van haar dressuurrubriek. Floor Ebbens wist met haar schitterende pony Vitus de eerste prijs op te halen in de categorie DE-Z1, wat hun voor dit moment een 2e plek in het klassement oplevert. Jessica van Noort won met de trouwe Vick de eerste prijs in de klasse C-L2, waardoor zij ook bovenaan in het klassement van hun rubriek staan.

Naast deze 1e prijzen werden er nog meer rozetten uitgereikt: zo haalde Flo van Halteren in de klasse AB-B in Gemonde een 5e plaats en in Rosmalen een 4e plaats. Hiermee staat ook zij 2e in het klassement van haar rubriek. Lisanne Backbier rijdt niet alleen met pony Devon, maar ook met Casper in de klasse CB. In Gemonde wonnen Lisanne en Casper de vierde prijs; in Rosmalen werden ze 6e. Daarmee staan zij nu op nummer 3 in het klassement. Ook Fleur van Dal rijdt in de klasse CB; in Rosmalen reed ze een fijne proef maar haalde net geen winstpunt. Medde Aarts behaalde in Gemonde een 10e plaats; in Rosmalen haalde ze zelfs de 4e plaats met de leuke pony Jarno. Manouk Reijrink op haar beurt werd in Gemonde 4e en stuurde haar mooie pony Daantje P in Rosmalen naar de derde plaats. Met deze resultaten staat ze nu op een derde plaats in het klassement van hun rubriek. Mila Backbier rijdt met Casper in de klasse C-M1 en zij wisten in Gemonde 4e te worden en in Rosmalen zelfs 2e. Nadine van Amelsfoort en de stoere Santos staan op een vierde plaats in het klassement voor de klasse DE-M1 na hun 7e plaats in Gemonde en een 5e plaats in Rosmalen. Imke Reijrink en de knappe Ragazzio zijn in dezelfde rubriek respectievelijk 4e en 8e geworden; dit brengt hun op een vijfde plaats in het klassement. Ook in dezelfde rubriek rijdt Lotte Wills met haar schimmel Lucky. Zij reden een hele fijne proef en behaalden daarmee een winstpunt. Floor Bogaers komt uit in de klasse C-Z1 met Igor waar ze de derde plaats goed bewaken: zowel in Gemonde als in Rosmalen reden ze naar deze knappe plaatsing en daarmee staan Floor en Igor ook derde in het klassement. Met haar nog jonge pony Milton start Floor in de klasse DE-B. In Gemonde en Rosmalen werden Floor en Milton achtereenvolgens 6e en 7e.

Op het moment van schrijven van dit artikel is nog niet duidelijk hoeveel combinaties afgevaardigd worden naar de Brabants Kampioenschappen. Alles ligt nog open want van de vijf selecties, tellen er maar drie mee. In het weekend van 22 juni wordt de vierde selectie gereden in Velddriel. Het wordt spannend!

Ook de viertallen van de ponyclub hebben samen met hun commandant Lea Backbier weer een superprestatie neergezet. Het viertal dat uitkomt in de klasse Licht (Lisanne, Medde, Fleur en Mila/Noor) start dit seizoen voor het eerst en wordt iedere wedstrijd meer een team. De resultaten zijn daar ook naar: een belofte voor de toekomst! Het M (Midden)-viertal bestaat uit de routiniers Mila, Jessica, Lotte en Nadine. Zij starten dit jaar voor het eerst in de klasse M en maken de verwachtingen meer dan waar: zij zijn al verzekerd van plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen.

Topper Lisanne
Floor Ebbens en Jessica van Noort
Gezelligheid in Gemonde
Gezelligheid in Rosmalen

Laat je paard goed drinken als het heet is!

Daantje P van Manouk Reijrink geeft het goede voorbeeld.....

Succes voor de springruiters

Dit weekend was het de beurt aan de springruiters om hun beste beentje voor te zetten in de outdoor selectie.

Floor Bogaers, Mila Backbier, Imke Reijrink en Lisanne Backbier togen op zaterdag 18 mei naar Oost-West Middelbeers om hun springkunsten te vertonen. Niet geheel onverdienstelijk!

Zowel Mila met haar pony Casper als Lisanne met Devon DH deden mee in de rubriek A-B-C/BB Impuls. Zij haalde respectievelijk de tweede en derde prijs.

Noor Pasveer haalde de vierde plaats met haar mooie schimmel Elite in de rubriek D-E/BB Impuls. Floor Bogaers sleepte in dezelfde rubriek met haar trouwe Igor de tweede prijs in de wacht!

Al met al een leuk begin van de springcompetitie. Op naar de tweede selectie springen die gehouden wordt op 30 mei in Moergestel.

Mila en Lisanne Backbier
Trotse Floor Bogaers met Igor
Knappe Elite met Noor Pasveer

Het zomerseizoen in de paardensport is losgebarsten. Voor de kring Hart van Brabant zijn in het weekend van 11 en 12 mei de selecties voor dressuur begonnen. Met maar liefst 17 starts, waaronder 2 viertallen, was Taxandria goed vertegenwoordigd bij de pony’s op 11 mei in een gelukkig zonnig Boxtel.

Op zaterdag 11 mei werd de eerste selectie gehouden in Boxtel. Ondanks de sombere weersverwachtingen, was de stemming opperbest. Uiteindelijk waren de weergoden gunstig gestemd en is het de hele dag droog en stralend geweest.

Er waren drie debutanten, Flo van Halteren, Fleur van Dal en Medde Aarts. Zij kwamen voor het eerst in de ring tijdens een KNHS-wedsstrijd. Flo maakte een vliegende start met de zeer ervaren Devon. Zij haalden samen de 1e plaats met 68,3% in de klasse B, categorie B. Ook Fleur met pony Kafejka en Medde met Jarno kregen een winstpunt toebedeeld van de jury.

Bij de individuele starts werden nog meer prijzen uitgereikt: Floor Ebbens reed met haar Vitus een prachtige proef in de klasse Z1 naar een 2e plaats. Ook een verdiende 2e plaats was er voor Manouk Reijrink en de charmante Daantje P in de klasse L2. Lisanne Backbier viel maar liefs twee keer in de prijzen; zij debuteerde met Casper in de klasse C-B en haalde een 3e plaats. Met Devon (klasse B-L2) haalde ze zelfs de 1e prijs binnen! En tenslotte was daar nog Jessica van Noort die met de knappe Vick (klasse C-L2) een mooie 1e plaats behaalde met 65,4%.

Taxandria start dit jaar met maar liefst 2 viertallen in de ring. Het eerste viertal welke gereden werd door Mila Backbier, Nadine van Amelsfort, Jessica van Noort en Lotte Wills; zij startten in de M-klasse. Zij reden een geweldige proef wat resulteerde in een score van 68,3% en een 1e plaats.

Het tweede Taxandria-viertal wordt gevormd door Lisanne Backbier, Medde Aarts, Fleur van Dal en deze keer Mila Backbier als reserve. Ze reden voor het eerst in deze samenstelling en verdienden daarmee een mooie 2e prijs met een score van 65%. Lea Backbier heeft haar debuut gemaakt als commandant van deze twee viertallen, en met succes zo blijkt!

Al met al maakte Taxandria in Boxtel een hele goede aftrap voor de selecties. In 5 selectiewedstrijden wordt bepaald wie een startbewijs krijgt voor de Brabantse Kampioenschappen, die dit jaar op 20 juli in Zijtaart worden gehouden. In het weekend van 26 mei volgt de volgende selectiewedstrijd, deze keer in Gemonde.

Flo van Halteren wint de 1e prijs
Trotse Lisanne Backbier
Manouk Reijrink met een mooie 2e prijs
Jesscia van Noort met Vick
Het M-Viertal

Goede start zomerselecties

Geslaagde clubkampioenschappen

Ook dit jaar zijn er traditie getrouw onderlinge wedstrijden georganiseerd. Op 24 februari, 24 maart en 14 april zijn deze met veel enthousiasme gereden.

Er is een goede opkomst geweest tijdens de drie wedstrijden waarbij er een goede sportieve sfeer heerste. De uitslagen zijn als volgt:

24 februari:

Paarden: Pleun Donkers

Pony's : Manouk Reijrink

24 maart:

Paarden: Pleun Donkers

Pony's: Imke Reijrink

14 april:

Paarden: Pleun Donkers

Pony's: Jessica van Noort

De clubkampioenen over de drie gereden wedstrijden zijn:

Paarden: Pleun Donkers

Pony's: Manouk Reijrink

Iedereen bedankt voor de deelname of de hulp! 

Meike Kroot Nederlands Kampioen!

Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen staat, net als de eerste twee weekenden, in het teken van de dressuur. Vrijdag 15 maart is de strijd om de titels voor de M2, Z1, Z2 en ZZ-L paarden voor de paarden verreden.

Meike Kroot kwam uit in de klasse Z1 met haar schitterende merrie Heante MKD.

Met een score van 68,922% was Meike een overtuigende winnaar binnen een groot deelnemersveld van 32 combinaties.

Meike gefeliciteerd! Taxandria is trots!

En uiteraard ook een leuk artikel in de Hilverbode op pagina 17.

Leo de Jong overleden

Op 8 maart 2019 is ons zeer gewaardeerd lid, Leo de Jong overleden op 73-jarige leeftijd.

Leo was sinds 1975 lid van PSV Taxandria en heeft zich altijd ingezet voor de vereniging. Hij was een echt clubmens!

Tijdens zijn actieve paardrijcarriere heeft hij altijd 4- en 8-tal gereden. Begin jaren 90 is Leo gestopt met dressuur, maar hij ging nog wekelijks met een groep een buitenrit maken. Vanaf 1982 was hij ook actief als jurylid van zowel het dressuur als het afdelingsdressuur.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

Lisanne Backbier wint zilver op het NK!

In het weekend van 9 maart vond het Nederlands Kampioenschap Indoor dressuur plaats. Zoals gebruikelijk wordt dit kampioenschap verreden op het KNHS terrein in Ermelo.

Tijdens de Brabants Kampioenschappen die dit jaar in Schijndel werden verreden wisten twee leden van Jong Taxandria zich te plaatsen voor het NK. Manoek Linssen met haar knappe pony Jacco en Lisanne Backbier op de uiterst ervaren Devon DH.

Tussen de buien door en met veel wind reden de beide dames met hun paarden naar Ermelo. De proeven konden via internet live bekeken worden zodat de overige leden van Taxandria er toch een beetje bij konden zijn.

Manoek mocht het spits afbijten in de categorie DE, klasse M2. Ze heeft naar eigen zeggen een super fijne proef gereden en was dan ook zeer tevreden. Het was een sterk deelnemersveld en ze is uiteindelijk op een hele nette 8e plek gekomen van de 20 ruiters. Haar totale score was 64,33%.

Later op de middag was Lisanne Backbier aan de beurt. Samen met de inmiddels 19 jarige Devon DH. reed ze een superproef in de klasse L1, categorie A/B. Hun totale score was 65,778% wat genoeg was voor het Zilver.

Een prachtige afsluiting van het winterseizoen.

Klik hier voor het artikel in de Hilverbode.

1e plaats voor Viertal Kür op muziek!

Op zondag 17 februari 2019 werd de laatste selectie gereden voor de competitie Kür op muziek voor 4- tallen.

Een mooie kur die werd gewaardeerd met hoge cijfers en een 1e plaats met 74.17 %.

De eerste selectie wedstrijd kwam te vroeg waardoor deelname aan Indoor Brabant was uitgesloten. Heel jammer natuurlijk maar ze hebben veel plezier gehad en kunnen terugkijken op een mooie competitie.

Veel dank aan de grooms! Hieronder een link voor een leuke terugblik.

Een topteam op de Brabants Kampioenschappen!

Op zondag 10 februari hebben 7 amazones van Taxandria meegedaan aan de Brabants Kampioenschappen voor teams.

Mila en Noor namen het onderdeel springen voor hun rekening, Imke en Manouk gingen individueel ten strijde en Lisanne, Mila, Lotte en Jessica reden als viertal.

En er stond een team!

Er is tegenslag geweest, maar dat maakte het teamgevoel nog sterker. De meiden hebben elkaar opgepept, aangemoedigd, getroost en vooral heel veel lol gehad met en onder elkaar. Uiteraard samen met de meest trouwe supporter Nadine!

Het was een lange dag, maar zo geslaagd. Na gezamenlijk lekker te hebben gegeten hebben we deze dag goed afgesloten.

Meiden, we zijn supertrots op jullie! En grooms...bedankt voor alles....

Op naar volgend seizoen.

De overige foto’s volgen zo snel mogelijk. Hou de site in de gaten.

Succesvolle Brabants Kampioenschappen voor de ponyruiters van Taxandria

Het weekend van 1, 2 en 3 februari stond in het teken van de Brabants Kampioenschappen Indoor voor pony’s. Maar liefst 5 ruiters van Taxandria mochten aantreden in de ring. En niet zonder succes!

De Brabants Kampioenschappen werden gehouden in Schijndel in de mooie accommodatie van Manege Molenheide. Manouk Reijrink mocht met haar knappe pony Daantje P het spits afbijten. In de categorie DE, klasse B haalde ze een nette score van 61,83% waar ze erg tevreden over was. Lisanne Backbier reed met de altijd startklare Devon Dh naar een prachtige 2e plaats in het klassement met een score van 65,75%. Ze werd daarmee reservekampioen. In de categorie waarin Lisanne rijdt, AB klasse L1, was echter slechts 1 startplaats voor het NK beschikbaar. Mila Backbier maakt goede stappen met Casper. Een goede proef viel haar ten deel in de klasse M1M2, categorie C.

Floor Ebbens reed met haar schitterende Vitus een prachtige proef en behaalde in de categorie DE klasse M2 64,75% en daarmee een vierde plaats. Zij greep net naast een NK-plaats, want alleen de top 3 kreeg daarvoor een startbewijs. Tot die top 3 in deze klasse behoorde wel Manoek Linssen! Voor haar proef met pony Jacco beloonde de jury haar met een score van 64,92% en daarmee is ze door naar het NK! Het Nederlands Kampioenschap wordt verreden in het KNHS-centrum in Ermelo, in het weekend van 8 en 9 maart.

Manoek, zet m op!

Floor Ebbens (l) en Manoek Linssen (r)
Manouk Reijrink met Daantje P
Lisanne Backbier (l) trots op haar 2e plek

Meike Kroot wint titel Sporter van het jaar 2018!!

Vanavond, 1 februari 2019 is Meike Kroot in haar categorie gekozen als winnaar! Zij mag zichzelf Sporter van het jaar 2018 noemen. En wat heeft ze de titel verdient!

2018 is een grandioos jaar geweest voor Meike; succes op succes en daarnaast ook nog haar eigen bedrijf opgezet. Met haar 19 jaar mag je dat gerust een prestatie noemen.

Meike heel hartelijk gefeliciteerd!!

Klik hier voor het introductiefilmpje

Meike Kroot en Jessica van Noort genomineerd voor het Sportgala!

Maar liefst 2 leden van LR Taxandria zijn genomineerd. Tijdens het Sportgala van Hilvarenbeek op 1 februari 2019 zullen de prijzen bekend gemaakt worden!

Meike Kroot is genomineerd in de categorie Sporter van 2018 en Jessica van Noort in de categorie Sporttalent 2018. 

Wil je komen supporten? Dat kan natuurlijk. Het sportgala wordt gehouden op vrijdag 1 februari vanaf 20.00 uur in het Cultureel Centrum Elckerlyc Achter ’t Raadhuis 2 in Hilvarenbeek.

Het volledige artikel is nu al te lezen in de online uitgave van de Hilverbode

Viertal swingt de pan uit,

Op zondag 20 januari nam het viertal van L.R. Taxandria deel aan een wedstrijd met kür op muziek in Ammerzoden.

Anne Denissen, Annet van Bijsterveldt, Marielle Oomen en Pleun Donkers hebben zelf hun kür en de bijbehorende muziek in elkaar gezet. Uitgedost als de Pink Ladies reden ze een mooie kür en dansten hun paarden op de muziek uit de musical Grease.

De swingende paarden kon ook op goedkeuring van de jury rekenen, want het Diessense viertal wist de 1e prijs in de wacht te slepen.

De volgende wedstrijd is tijdens de Brabantse kampioenschappen op 9 februari in Schijndel en 17 februari is de laatste selectiewedstrijd in Boxtel voor de finale tijdens Indoor Brabant.

Mooi winterseizoen voor ponyclub Taxandria

Maar liefst 5 ruiters van Taxandria plaatsten zich het afgelopen weekend voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen.

Floor Ebbens behaalde met haar pony Vitus een eerste plaats en stelde daarmee het kringkampioenschap veilig.

Op zaterdag 12 en zondag 13 januari werd in Maren-Kessel de laatste dressuur-selectiewedstrijd van dit winterseizoen voor Kring Hart van Brabant gereden. Floor Ebbens sloot het seizoen af met een uitstekende proef waarvoor ze maar liefst 211,5 punten kreeg. Die score bezorgde haar een eerste plaats in de categorie D-M2, het kringkampioenschap en een startplaats op de Brabantse Kampioenschappen.

Ook Manoek Linssen kwam met pony Jacco uit in de categorie M2; zij werd 2e en kwalificeerde zich daarmee eveneens voor de Brabantse Kampioenschappen.

Dankzij hun mooie prestaties gedurende het afgelopen winterseizoen wisten nog meer Taxandria-ruiters zich te plaatsen voor die kampioenschappen: Manouk Reijrink met Daantje P, Mila Backbier met Casper en Lisanne Backbier met Devon zullen daar ook aan de start verschijnen.

De Brabantse Kampioenschappen dressuur voor pony’s zullen op 1-2-3 februari worden gehouden in Schijndel.

Floor Ebbens Kringkampioen

Floor Ebbens Kringkampioen

Recreanten rijden western!

Op 16 december bestond de recreantenclub 20 jaar. Dit was een hele goede reden voor een feestje! De organisatie heeft er alles aan gedaan om er een leuke dag van te maken. In de uitnodiging stond dat iedereen in spijkerbroek met makkelijke wandelschoenen moest komen, een wandeling door "Het Stuk" lag voor de hand. Maar niets bleek minder waar: om 14.00 uur kwamen er 2 trailers het terrein opgereden met, jawel Western paarden! Inclusief cowboys. Nadat Silvia van Westernriding Veldhoven uitleg en een demonstratie had gegeven was het de beurt aan de recreanten om te proeven aan deze tak van sport. Voor de meeste dressuurruiters waren de instructies tegengesteld aan de normale gang van rijden (handen omhoog - voeten naar voren). Iedereen heeft gereden en Silvia gaf ook duidelijke instructie zodat de spinning en de stops ook redelijk lukte. Het was een geslaagde middag met dank aan Westernriding Veldhoven.  

Het beeldmateriaal van deze dag kun je hier bekijken. Veel plezier!

Taxandria door naar de Brabants Kampioenschappen

Zondag 23 december jl. is de selectie voor het teamkampioenschap verreden in Udenhout. Onze meiden zijn gewoon 1e geworden! Op 10 februari 2019 zullen zij aantreden tijdens het Brabants Kampioenschap. 7 ruiters deden mee in drie disciplines; eerst reden Manouk Reijrink en Imke Reijrink de individuele dressuur; daarna kwam het viertal in actie met Lisanne Backbier, Lotte Wills, Mila Backbier en Jessica van Noort. En als laatste onderdeel was het springen aan de beurt; dit deel namen Noor Pasveer en Mila Backbier voor hun rekening.  Ze werden beoordeeld als team en kwamen als beste uit de bus. Super gedaan meiden, we zijn hartstikke trots op jullie. Op naar de Brabantse!!

Winnaar Manouk Reijrink in Ammerzoden
Winnaar Manouk Reijrink in Ammerzoden
Prachtige 2e plek voor Floor Ebbens
Prachtige 2e plek voor Floor Ebbens
Trotse Imke Reijrink met een 5e plaats
Trotse Imke Reijrink met een 5e plaats

3e Selectie in Ammerzoden

In het waterkoude weekend van 24 en 25 november is de derde selectiewedstrijd van het indoorseizoen verreden in Ammerzoden. En ook deze keer niet zonder succes!

Manouk Reijrink won in haar categorie een prachtige 1e plaats! Trots op haar en Daantje P. Floor Ebbens wist een 2e plek te veroveren en is nu aanvoerder in het klassement van haar categorie; het BK komt in zicht....

Jessica van Noort had moeite om Vick af te laten wenden bij C, hij vond het maar spannend. Dit kostte haar veel punten; een vierde plek viel haar ten deel. Imke Reijrink en Lotte Wills bleven dicht bij elkaar, binnen de grote groep waarin zij rijden wisten ze toch maar mooi (respectievelijk) een 5e en een 8e plek te bemachtigen. Lisanne en Mila Backbier vielen weliswaar buiten de prijzen maar hebben fijne proeven gereden en mooie punten gekregen!

De volgende selectiewedstrijd is in het weekend van 8 en 9 december in Liempde.

Hilverbode 14 november 2018

Hilverbode 14 november 2018

Update Indoorseizoen 11 november 2018

Na een succesvol zomerseizoen zijn de amazones van Jong Taxandria enthousiast begonnen aan het winterseizoen.

Naast dressuur wordt er dit indoorseizoen ook gesprongen door Noor Pasveer met Elite en Mila Backbier met Casper. 

De springwedstrijden zijn niet gelijktijdig gepland met de dressuurwedstrijden. Er is nu 1 wedstrijd gereden voor de springruiters. Voor beiden was het de eerste keer. Ook al vielen zij buiten de prijzen, de ervaring was des te leuker en vooral waardevol.

Van de dressuurwedstrijden zijn er inmiddels twee gereden. Zowel in Rosmalen als in Den Dungen werden er prijzen in de wacht gesleept. In Rosmalen wisten Floor Ebbens met haar Vitus (categorie DE, klasse M2) en Lisanne Backbier op Devon (categorie B, klasse L1) allebei een eerste prijs binnen te halen. Jessica van Noort (categorie C, klasse L1) wist met Vick tweede te worden. Manouk Reijrink (categorie DE, klasse B) zag voor haar en Daantje P een mooie vierde plek verschijnen. Ook in Den Dungen zijn er wederom prijzen uitgedeeld; Imke Reijrink verscheen met haar nieuwe pony Raggazio aan de start en behaalde een prachtige 2e plek in de categorie DE, klasse L1. Zus Manouk werd derde en Jessica en Floor werden beide tweede. Degenen die net buiten de prijzen vielen, kunnen mooie (winst)punten bijschrijven op hun kaarten.

Kortom, prachtige resultaten voor ponyclub Taxandria. Alle dames worden getraind door Meike Kroot die zelf een prachtige eerste plaats haalde bij de paarden.

Floor met Vitus
Floor met Vitus
1e in Rosmalen
Manouk met Daantje P
Manouk met Daantje P
3e in Den Dungen
Lisanne Backbier
Lisanne Backbier
1e in Rosmalen
Imke Reijrink
Imke Reijrink
2e in Den Dungen
Jessica van Noort met Meike Kroot
Jessica van Noort met Meike Kroot
2e in Rosmalen en Den Dungen
Hilverbode 25 augustus 2018

Hilverbode 25 augustus 2018

Hilverbode 1 augustus 2018

Hilverbode 1 augustus 2018

Hiverbode 4 juli 2018

Hiverbode 4 juli 2018

Hilverbode 30 mei 2018

Hilverbode 30 mei 2018

Hilverbode 16 mei 2018

Hilverbode 16 mei 2018